
Rádi zkoušíte nové chutě? Z toho, jak skvěle dohromady funguje chuť ginu a česnekového koncentrátu budete určitě mile překvapení.
-12 hodin
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Ačkoli někdo může mínit, že kuřecí prsa jsou suchá a nudná, opak je pravdou. Je však potřeba vědět, co jim svědčí a jak je upravit. Mít kuřecí prsa v mrazničce vždycky po ruce umožní vždycky uvařit něco dobrého, i když nemáme nakoupeno. A že těch dobrých jídel je!
-20 hodin
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Chřest je v jarní kuchyni skutečným pokladem. Nabízí nejen jemnou chuť a šťavnatost, ale také neuvěřitelnou variabilitu v přípravě. Zjistěte, jaké druhy chřestu existují, v čem se liší, kdy je nejlepší sezóna a jak si je naplno užit na pěti skvělých způsobů.
-1 den
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Rýžová slanina, muž v drahém svatebním obleku nebo dětský zámek na sporáku – to všechno tento týden čeká soutěžící i diváky. A přijde i řeč na to, co to vlastně znamená “šufan”. U stolu se schází pět maminek, které žijí na sociálních sítích.
-2 dny
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Co uvařit z jehněčího? Pečené jehněčí je lahůdka, který zaslouží výjimečné příležitosti. Jehněčí se peče v mnoha zemích na Velikonoce a považuje se za delikatesu. Pokud se dostanete k jehněčímu, určitě si pochutnáte. Jak ho připravit?
-5 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Bílá sobota je dnem, kdy se kuchyně probouzí po dlouhém půstu a začíná vonět: po mazanci, beránkovi, čerstvých bylinkách... Právě v tento den se mísí dávné zvyky s přípravou na velikonoční hostinu. Zatímco se ve starých chalupách vymetalo smetí a rozdmýchával oheň, na stole se objevovaly první sváteční dobroty. Připravte si je i vy.
-6 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Ředkvičky jsou skvělou zeleninou na chroupání. Ale - představují také perfektní surovinu, ze které můžeme vyčarovat zajímavé pokrmy, které vás navíc nebude stát balík peněz. Vyhrňte si rukávy, jde se do kuchyně!
-6 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho dochucovat a upravovat na rozmanité způsoby. Vybrali jsme pro vás recepty, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
-6 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Vyzkoušejte letos o Velikonocích raději upravené skořicové šneky z kynutého těsta. Ve tvaru velikonočních králíčků jsou totiž neodolatelné! Nepovedené kousky se navíc dají zamaskovat cukrovou polevou, na chuti jim to neubere ani milimetr.
-7 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
K oslavám Velikonoc neodmyslitelně patří typická česká jídla jako pučálka, nádivka, vařená vajíčka, pečené jehněčí nebo skopové maso, špenát, mazanec či jidášky.
-7 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Kupovaný tvaroh je kvalitní a levný, ale udělat si domácí je prostě výzva a lahůdka zároveň. Stačí hrnec mléka, trochu citronové šťávy a dvacet minut času. Ukážeme vám, kdy a proč má smysl tvaroh vyrábět doma.
-7 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Rozhodli jste se vyzkoušet něco málo z tradičních velikonočních jídel? Jestli ano, tak se připravte na často neobvyklé kombinace a zdravé hodování.
-8 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu. Šťouchané brambory jsou parádní přílohou k masu nebo zelenině, ale lahodné jsou i jen tak!
-16 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Připravují se na Zelený čtvrtek a jejich tvar odkazuje na provaz, na kterém se podle biblického příběhu oběsil Jidáš poté, co zradil Ježíše Krista. Sladké kynuté jidáše jsou naproti tomu oblíbené sladké a nadýchané pečivo, které je tradičně spjato s Velikonocemi.
-16 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Profesionální kuchaři usedají ke stolu a servírují nejen sebevědomá jídla, ale i ostré názory. V menu se objeví tlačenka z krabice, koprová omáčka bez kopru, domácí lanýže i nečekané kuchyňské zkratky. Dojde i na tanec, staré kuchařky a příchod tajemného hosta v masce. Tenhle týden v Prostřeno! rozhodně nebude chutnat obyčejně.
-16 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Jaký mazanec upéct letos na Velikonoce? Vyberte si od klasiky, přes kvásek až po tvarohovou variantu
Zlatavá kůrka, nadýchaná střídka a nezaměnitelná vůně – mazanec je velikonoční stálice, která má mnoho podob. Vedle klasického kynutého se můžeme pustit do kváskového, tvarohového nebo rychlého jen s práškem do pečiva. Upéct mazanec směle můžeme i pro vegany, diabetiky i bezlepkáře, velikonoční tradici si zkrátka mohou užít všichni.
-18 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Vepřové dokáže být neodolatelně šťavnaté, křupavé i jemné zároveň - navíc bez velké námahy. Božskou vepřovou zvládne každý i ten, kdo nestojí v kuchyni příliš často. Potřeba nejsou žádné velké složitosti. Stačí trocha času, chuť a láska k vepřovému.
-19 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Jak udělat pampeliškový med? Sbírejte květy za slunečných dní, ideálně kolem poledne, kdy jsou plně rozvité a obsahují nejvíce nektaru. Do receptu budeme potřebovat žluté hlavičky květů bez hořkých stonků a zelených částí. Získáme tak báječné sladidlo do čajů při nachlazení, na palačinky i do těst.
-20 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Velikonoce nejsou jen pomlázka a barvení vajec – jsou také svátkem výjimečných pokrmů. Velikonoční stůl hraje barvami a voní po čerstvém pečivu a jarních bylinkách. Připravili jsme pro vás kulinářský kvíz, který Vás zavede do velikonoční kuchyně u nás i v zahraničí. Poznáte tradiční velikonoční speciality? Otestujte se!
-20 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Velikonoce nejsou jen pomlázka a barvení vajec – jsou také svátkem výjimečných pokrmů. Velikonoční stůl hraje barvami a voní po čerstvém pečivu a jarních bylinkách. Připravili jsme pro vás kulinářský kvíz, který Vás zavede do velikonoční kuchyně u nás i v zahraničí. Poznáte tradiční velikonoční speciality? Otestujte se!
-20 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Víte, co je aleluja? A hlavičku nebo řežábek znáte? Obojí označuje velikonoční nádivku. Jde v podstatě vždycky o nákyp z bílého pečiva s vejci, uzeným masem a tradičně také kopřivami. Její příprava není obtížná, ale pro super výsledek je dobré znát pár zásad, aby byla nádivka krásně nadýchaná a chutnala, jak má. Na konci článku vás čeká velikonoční kvíz!
-20 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Co připravit z kopřiv? Na mladých lístcích je báječné, že jich můžeme natrhat, kolik chceme, jsou zdravé a navíc zdarma. Tedy pokud nepočítáme těch pár žahavých střetů, které nás neminou. Jarní kopřivy se skvěle hodí do polévek, koláčů, pomazánek, nádivek i nákypů. Nenechte si je ujít!
-21 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Jaro v kuchyni to nejsou jen chřest a ředkvičky. Když se lesy zazelenají dřív než louky, je to signál pro jednu z největších sezónních radostí: medvědí česnek! Zelená bylinka dodá každému jídlu výrazný šmak i porci zdraví.
-22 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
-23 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
V nadcházejícím týdnu pořadu Prostřeno! se diváci mohou těšit na pestrou směsici soutěžících z Prahy, jejichž životní příběhy a kulinářské dovednosti slibují zajímavou podívanou. Každý den přinese nové menu, nečekaná odhalení a možná i šokující momenty.
-23 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Domácí majonéza je krémová, chutná a připravit ji zvládnete i bez kuchařské školy. Vyberte si z různých variant - podle toho, kolik máte času a odvahy. Použít můžete ruční metlu, elektrický šlehač nebo tyčový mixér - podle svých možností.
-24 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Víkend nabízí skvělou příležitost k tomu vyzkoušet tradiční sladké recepty! Zkuste upéct úplné klasiky české kuchyně, jako jsou třeba hraběnčiny řezy, piškotovou roládu, buchtičky s krémem nebo jáhelník.
-25 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Víkend nabízí skvělou příležitost k tomu vyzkoušet tradiční sladké recepty! Zkuste upéct úplné klasiky české kuchyně, jako jsou třeba hraběnčiny řezy, piškotovou roládu, buchtičky s krémem nebo jáhelník.
-25 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Dolehl na vás začátek nového roku se vší tíhou právě uplynulých Vánoc? Nebo vás trochu stresuje nadcházející plavková sezona? Možná přišel čas na to trochu poupravit jídelníček. Nejlepší je jít na to zlehka a my vám s tím pomůžeme.
-26 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Rajská polévka má zástupy skalních fanoušků, a to nejen u nás, ale po celém světě. Vaří se v mnoha různých podobách, s různými bylinkami, ale ten sladkokyselý rajčatový základ - ten zůstává všude stejný. Rajská polévka je dokonale jednoduchá, sytá a nekonečně variabilní lahůdka. Pojďte si s námi uvařit takovou, na kterou právě máte suroviny a chuť!
-28 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Rajská polévka má zástupy skalních fanoušků, a to nejen u nás, ale po celém světě. Vaří se v mnoha různých podobách, s různými bylinkami, ale ten sladkokyselý rajčatový základ - ten zůstává všude stejný. Rajská polévka je dokonale jednoduchá, sytá a nekonečně variabilní lahůdka. Pojďte si s námi uvařit takovou, na kterou právě máte suroviny a chuť!
-28 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Není snad nic lepšího než si ke kávičce jednou za čas dopřát něco sladkého a lahodného. Kremrole, větrníky, rakvičky, indiánky i oblíbené punčové řezy, makronky či nepřekonatelný Sacher dort, to všechno můžeme vlastnoručně uchystat.
-28 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Tvaroh je skvělá surovina – je levný, chutný, plný bílkovin a poskytuje nekonečně možností, co z něj připravit. Stačí pár surovin a máte na stole pomazánku, která se hodí k snídani, večeři nebo klidně i na jednohubky pro návštěvu.
-43 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Pečeným kuřetem se vždycky zavděčíte. Hodí jak na slavnostní oběd, tak k rychlé rodinné večeři. A nejlepší na něm je, že nejlépe chutná jen se solí. Aby bylo kuře dokonale šťavnaté, nevysušené a mělo křupavou kůžičku, je důležité zvolit správnou teplotu a dobu pečení. Jak dlouho se peče kuře, na kolik stupňů a jak dosáhnout nejlepší chuti?
-74 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty